Begeleiding aanvraag WIA of IVA uitkering

img_05701Basix Employment helpt werknemers die door ziekte of andere redenen hun werk dreigen te verliezen. In opdracht van hun werkgever begeleiden wij deze medewerkers naar ander werk of zelfstandig ondernemerschap. Basix Employment heeft ook dit jaar veel begeleidingen succesvol afgerond.

Ook komt het echter voor dat deze mensen te ziek zijn om naar werk te re-integreren. In dat geval helpt Basix Employment hen bij de voorbereiding van hun uitkeringsaanvraag. Ook begeleiden we hen in de gesprekken met de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige van UWV. Uit onze ervaringen weten wij dat een goede voorbereiding van onze cliënten op deze gesprekken een verschil kan maken.

 

De zieke medewerker die blijvend arbeidsongeschikt is heeft recht op een IVA-uitkering. Wanneer daarover twijfel bestaat kent UWV een WIA-uitkering toe. Voor de werknemer betekent dat een uitkering van 70% i.p.v. 75%. Voor de werkgever die dit risico op arbeidsongeschiktheid zelf draagt, betekent dit dat de uitkering 10 jaar lang door UWV op de werkgever kan worden verhaald.

Vanaf 6 weken ziekte kan de IVA-uitkering al worden aangevraagd. Vaak wordt dit niet of te laat onderkend. Het kan een verschil maken door alle betrokkenen (werknemer, werkgever, bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, huisarts, specialisten en re-integratiebedrijf) optimaal op elkaar af te laten stemmen. Ook het bevorderen van medische behandelingen kan tot onverwachte uitkomsten leiden.

In 2016 hebben wij diverse IVA-aanvragen zorgvuldig en succesvol begeleid. Bent u een werkgever of een werknemer die hiermee te maken heeft en nieuwsgierig na het lezen van dit bericht? Neem dan gerust contact op voor een geheel vrijblijvende kennismaking om uw mogelijkheden op een rijtje te zetten. Wij zijn u ook in 2017 weer graag van dienst.

Nieuw adres Basix Employment

Onze contactgegevens zijn gewijzigd. Basix Employment is in 2016 gevestigd op de Heyendallaan 64 te Kerkrade. Ons kantoor en onze Projectshop maken deel uit van het complex van de Abdij Rolduc. De geschiedenis van deze Abdij gaat meer dan 900 jaar terug. Voor onze cliënten is dit een ideale plaats om zich te bezinnen op een nieuwe toekomst met toekomst. Wilt u meer weten over onze dienstverlening, bel ons dan op 045-8887976 of direct met Nico Tijdink op 06-43935125.

 

Abdij Rolduc: al 9 eeuwen een plaats van bezinning                                        Kantoor van Basix Employment op Abdij Rolduc

img_0496  img_0497

Special projects.

 

Basix Employment is gevestigd op de Abdij Rolduc. Vanuit onze Projectshop presenteren we onze special projects.

 

 

 

img_0531img_05411 ← Design Hippo’s
ca. 4 cm.
€ 4 per stuk

 

Hippo´s naturel →
ca. 20 – 22 cm.
tussen € 39 en € 49 per stuk

 

 

 

Met het project Maisha na Maisha ondersteunen wij het volk van de Kisii in Kenia. Tegen kleine prijzen verkopen wij de door hen vervaardigde mooie en leuke zeepstenen kunstnijverheidvoorwerpen. Bijgaande foto’s geven een impressie van ons aanbod. U kunt deze voorwerpen het hele jaar door bewonderen in onze Projectshop. Kom gerust eens langs als u in de buurt bent. Komt u van verder weg, bel dan eerst even voor onze openingstijden.

Klik  hier  voor meer informatie over het project Maisha na Maisha.

 

img_05471   img_05421   img_05571
Schaal ca. 38 cm. € 39                                          Kat en muis ca. 10 en 4 cm. € 8                      Olifant naturel ca. 22 cm. € 39

 

In ons project De Oudsten breien voor de Jongsten geven wij senioren tot op hoge leeftijd nieuwe energie door hen samen te brengen en naar eigen inzicht prachtige gebreide babykleding en gehaakte speeltjes te maken. Op die manier stellen zij hun talenten en kwaliteiten ten dienste van de allerjongsten. Onder de naam van Pauletje breien zij de mooiste kleding van hoge kwaliteit wol en afgewerkt met de mooiste knoopjes.

Klik  hier  voor meer informatie over het project Pauletje.

 

img_05621   img_05631   img_05641
Vestje 1 jaar € 30                                                  Sjaal € 12                                                                        Vestje 1 jaar € 30

 

img_05341   img_05351   img_05441
Vingerpopjes € 3 per st. en 4 voor € 10        Presentatie in de Projectshop                Knuffels en sleutelhangers vanaf € 6

 

Komt u met een groepje, reserveer dan vooraf uw bezoek. Graag geven wij u uitleg over onze projecten en overige activiteiten. Ook kunt u zich dan aanmelden voor aansluiting bij onze gezellige en inspirerende activiteiten voor senioren.

Speciaal voor startende ondernemers

Voor startende ondernemers ondersteunt Basix Employment het initiatief van het Inspiratiehuis Maastricht voor een intensief en allround ondernemersprogramma onder de naam ‘De Snelkookpan’. Voor de speciale prijs van € 1.250 (50% korting) kun je deelnemen aan dit project en ontmoet je collega starters en reeds gestarte ondernemers. Samen met hen bereid je jouw ondernemerschap voor en de uitdagingen die jij daarin aangaat. Laat je inspireren door je collega ondernemers en leer van hen de kneepjes van hun vak en ervaringen. Voor meer informatie belt of mailt u met  Basix Employment.